İsmim Özer Kiraz. 1979 yılı, İstanbul doğumluyum. 2002 senesinde Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dilbilimi Bölümünden mezun oldum. 17 yıldır İngilizce öğretmeni olarak çalışıyorum. Yeminli Tercümanlık sertifikası sahibiyim ve akademik tercümeler yapıyorum. Türkçe’ye çevirdiğim bazı ders kitaplarının yanı sıra, kendi yazdığım dört farklı kitabım bulunmakta.
Verdiğim eğitimlerde İngilizce konuşma becerisinin temelini oluşturan Türkçeden İngilizceye çeviri üzerinde duruyorum. Birçok kişi İngilizceyi anlayıp konuşamadığından şikayetçi. Bunun sebebi ise İngilizceden Türkçeye odaklı bir eğitim almış olmaları. Oysaki İngilizce konuşmak, Türkçe düşündüklerimizi İngilizceye çevirmeye benzer ve bu, çok daha zordur. Ben bu eksiği gidermek adına öğrencilerimin, öğrendikleri bir konuda Türkçeden İngilizceye çeviri yapıp yapamadıklarını baz alıyorum.
“Bu konu daha pratik nasıl anlatılabilirdi?” sorusuna yıllar içinde bulduğum cevapları, tecrübelerimle birleştirerek bugün, öğrencilerime İngilizceyi sevdirmeye çalışıyorum.
Estağfurullah hocam iyi çalışmalar…
Hocam merhabalar biz birkaç arkadaş sıfırdan diyebileceğimiz bir seviyeden sizin notlarınız ve videolarınız ile belirli bir seviyeye geldik.Bunun için çok teşekkür ediyorum tüm arkadaşlarım adına.Şu an yüksek lisans muafiyeti için bir sınava hazırlanıyoruz ve gramer konularının çoğunu hallettik 15 günümüz kaldı bununla birlikte bir de writing yazmamız istenecek sınavda.Bununla ilgili kaynaklarımız da mevcut ama ne yaparsak olmuyor kimse sizin gibi.Bir writing videosu çekmenizi rica ediyoruz.Eğer zamanınız varsa tabiki 😀 Herşey için çok saolun bundan sonraki hedefimiz yds inşallah çok fazla imkanımız olmadığı için özel ders ya da dershaneye katılamadık şu an için.Bu ortamda videolarınızı ve notlarınızı paylaştığınız için tekrar tekrar teşekkür ederiz.
merhaba Ersel bey. yazdıklarınız beni çok sevindirdi. hiç tanımadığım insanlara faydamın dokunuyor olması değişik ve güzel bir duygu 🙂
writing başlı başına bir ders. biz üniversitede birkaç yıl boyunca bu dersi aldık. dolayısıyla bırakın bir videoyu, on videoda bile halledilecek bir şey değil. ama writing konusunda iyiyimdir. ders anlatımını da iyi yapabileceğimi düşünüyorum. belki tüm videolar bittikten sonra sıkılırsam writing videoları hazırlayabilirim 🙂
Hocam bu arada bir iletişim adresi bulamadığım için buradan yazıyorum.Ben web tasarım işiyle uğraşıyorum.Öğretmenlik de yapıyorum bu arada .Size nasıl teşekkür edebilirim diye düşünürken web sitenizde cevap bekliyordum ve web siteniz çok basit ve anlaşılır fakat daha güzel bi tasarım yapılırsa eminim çok daha geniş bir kitle sizle iletişime geçecektir.Ve Eğer bana ulaşırsanız daha etkili bir tasarımı ücretsiz olarak yapmak isterim size.Elimden gelen bu kadar hocam tekrar teşekkür ederim herşey için.
Ersel bey nazik teklifiniz için çok teşekkür ederim. Bu site için mi söylüyorsunuz acaba yoksa turengkitap.com veya ingilizceozeldersankara.com için mi?
Hocam size özel mailinziden ulasabilrmym
turengkitap@gmail.com
Hello my teacher
İ have a question to you
İ want to buy your book
But i dond have any card
İ am a student in a village
How can i buy your book?
you can try eft/havale option here: http://xn--konuanlatm-5ubb.com/havale.htm
Than you very much
I’m sorry
Thank you very much
videoları keyifle izliyorum öğreniyorum hocam isteğim şu uçak teknisyeni olacağım dil önemli uçak elektronik mezunu oldum bu yıl ve mülakatlarda çeviri yaptırıyorlar, istediğim çeviri konusunda yardımcı olmanız ufak bilgiler ipuçları vermeniz, zamanların hepsini ve 2000 ‘ e yakın kelime biliyorum ( en son 1600 dü saydığım) yardımcı olursanız sevinirim ve gerçekten idli öğrenmek ve konusmak istiyorum, iyi çalışmalar.. 🙂
..
merhabalar
ben yds ye hazırlanıyorum. yeni başladım fakat videolar ilerletici nitelikte. kitabı da almayı düşünüyorum . YDS için kullananlar var mı acaba ? veya hocam kitabınız YDS için bana yardımcı olabilecek midir ? teşekkürler
selamlar. videolar ve kitaplar herhangi bir sınava hazırlayıcı olarak tasarlanmadı ama sonuçta İngilizce aynı İngilizce 😉
evet her durumda temeli oturtmak gerekecektir 🙂 kitabınız ve videolarınızın yeterli olacağı aşikar hocam teşekkürler 🙂
merhaba ismim arif emre turan yapı kredi hesap numaranıza para yatırdım ve formu doldurdum yalnız forma ilçe ismi yazdım mı hatırlamıyorum ilçe gopaşa bilginiz olsun .
kitabınız bugün yola çıkıyor Arif bey. ilçe bilgisi ulaştı. teşekkür ederim.
Ozer Bey merhaba.Ben yurt disinda calisiyorum Turkiye de degilim.Kitabinizi almak istiyorum fakat bayagi masrafli oluyor kargo ile.PDF formatinda satin almamiz mumkun mudur?
merhaba. maalesef pdf olarak satmıyorum. bulunduğunuz ülkeyi söylerseniz tahmini kargo ücretini söyleyebilirim. teşekkürler.