“REMASTERED” Videolar Hakkında

Son haftalarda kanalıma “REMASTERED” etiketli yeni videoların eklenmiş olduğunu görebilirsiniz. Aslında bunlar eski videolar ama yeni de sayılırlar. Çünkü bunlar eski videoların yenilenmiş halleri. Eski video derken ise tümünü değil, ilk 53 videoyu kastediyorum.

Hatırlarsanız yakın zamanda dailymotion.com ve izlesene.com kanallarını açtığımdan bahsetmiştim. Ancak yeni olan tek şey bu kanalları açmam değil, aynı zamanda bu kanallardaki ilk 53 videonun da farklı olmasıydı. Bu yüzden ilk 53 videoyu o kanallardan izlemenizi tavsiye etmiştim. O duyuru videosunu yayınladıktan birkaç hafta sonra izlenme sayılarının halen yerlerde olduğunu görünce YouTube haricinde bir yerin insanlara pek de çekici gelmediğini gördüm.

Bu yüzden, üzerinde düzenlemeler yapılmış ilk 53 videoyu YouTube kanalıma da yükledim ve diğerlerinden ayırt edilebilmesi için video resimlerine “REMASTERED” etiketini bastım. Tabi önceki versiyonlarını da silmedim. İsterseniz onlara da “Videolarım” linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Peki “REMASTERED” nedir? Ne anlama gelir? Bu videoların diğerlerinden farkları nedir diye sorabilirsiniz. “REMASTERED”, müzik, film, oyun gibi bir eserin, yeni teknolojiler kullanılarak güncel bir versiyonunun üretilmesi anlamına geliyor. Bizim videolarda olan şey de aslında tam olarak bu. Bu videolarda nelerin değiştiğini ise “izlesene.com ve dailymotion.com Kanalları Açıldı!” isimli videomda zaten anlatmıştım. Bu yüzden geriye kalan kısmı o videonun metninden aynen alıntı yapmak istiyorum:

Şimdi şu farklılıklardan bahsedeyim. Aslında 50. videodan sonrakilerde ufak düzeltmeler dışında pek bir işlem yapmadım. İlk 50 videoyu ise görsel ve işitsel açıdan sonraki 50 videoya uyum sağlayacak şekilde düzenledim. Belki de en önemli değişikliklerden biri, ilk 30 videoda abartı derecede olan arka plan müziğinin sesini kısmak oldu. Neden tamamen kaldırmadınız diyenler olacaktır ama bunu denedim ve videolardaki enerjinin gittiğini gördüm. Bu yüzden sonraki videolarda olduğu gibi, neredeyse yok denilecek kadar az bir düzeye çektim.

Film alıntıları geçişlerini, başlangıç ve bitişleri, alıştırma çözme bölümlerini yeni videolara uyacak şekilde düzenledim. Bir de, önemsiz bir şeymiş gibi görünse de, aslında çok önemli olduğunu bir abonemin yorumu sayesinde fark ettiğim bir düzeltme yaparak, film alıntıları sırasında çalan fon müziğini tamamen kestim. Bu sayede konuşmalar ve sesler daha anlaşılır oldu. Film alıntılarıyla ilgili başka bir şey daha yaptım ve boyutu küçük olduğu için filmlerin seyrini zorlaştıran film balonunu genişlettim. Bu kısmı bire bir yeni videolardaki gibi yapamasam da daha hoş olduğunu söyleyebilirim.

Başka bir değişiklik ise, kötü olduğunu düşündüğüm esprileri çıkartmak oldu… Arkadaş ortamında içkiliyken bile yapılmayacak bu esprilerle ne anlatmaya çalışıyordum, inanın bilmiyorum.

Son ve en önemli değişiklik ise bilgi içeriğinde oldu. PDF dosyalarını inceledikçe bazı bilgilerin çıkartılıp, bazılarının güncellenmesi gerektiğini gördüm. Bazılarında ise yazım hatalardı vardı ve bunları düzelttim.

Herkese iyi seyirler diliyorum.

Bu yazı Kısa Konu Anlatımı Videoları kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir yanıt yazın