In, On, At Kullanımı Konu Anlatımı (Zaman Edatları)




Bu dersimde sizlere in, on, at konusunu anlatacağım. 11. derste in, on ve at sözcüklerinin yer edatı olarak kullanımını anlatmıştım. Evde, arabada, okulda gibi ifadelere -de/-da anlatımı katarken hangisinin nerede kullanıldığını öğrenmiştik. Bu derste ise bu sözcüklerin zaman edatı olarak kullanımını göreceğiz. Saat beşte, hafta sonunda, nisan ayında gibi ifadelerdeki -de/-da anlamını katan bu sözcüklerin hangisinin nerede kullanıldığını öğreneceğiz.

Ben bir konuyu anlatırken, “bu kalıptır; bunu böyle öğreneceğiz” demeyi pek sevmem. Ancak, zaman edatları konusunda anlaması çok güç istisna durumlar var olduğu için biraz ezber yapmamız gerekecek. Ben yine de mümkün olduğunca kurallaştırarak anlatmaya gayret göstereceğim.

İlk olarak in sözcüğünün nerelerde kullanıldığını göstermek istiyorum. Günün kısımlarında in kullanıyoruz. Örneğin, Türkçedeki sabah, akşam ve öğleden sonra ifadelerini İngilizcede söylerken in kullanıyoruz. Yanına da…

Bu yazı Kısa Konu Anlatımı Videoları kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

In, On, At Kullanımı Konu Anlatımı (Zaman Edatları) için 22 cevap

Bir yanıt yazın