Udemy Videolarımda Neler Farklı?




Uzunca bir süredir “İngilizce Konu Anlatımı” isimli YouTube kanalımda yayınladığım videolarımı, dünyanın en büyük eğitim platformlarından biri olan, Udemy üzerinden de sizlerle paylaşmaya başladım. Udemy videolarımın dört büyük avantajı var. Bunlardan ilki, “yakın çekim” olmaları. Dolayısıyla YouTube videolarımı mobil cihazlardan izleyen, daha doğrusu izleyemeyen, kişiler açıklamalar kısmındaki linki kullanarak yeni videolarıma kolayca ulaşabilirler. Udemy videolarımın diğer bir avantajı ise YouTube’un yasaklı olduğu MEB hattı gibi, sınırlı internet hatların çoğundan izlenebiliyor olması. Üçüncü olarak, bu videolar tek bir tuşla indirilebiliyor. Dolayısıyla internetin çekmediği yerlerde bile videolardan kopmuyorsunuz. Ve son bir avantajı ise, YouTube’da olduğu gibi, reklam içermemeleri. Yani derse tam konsantre olmuşken, tanımadığınız bir adam çıkıp, internette otel arayıp aramadığınızı sormuyor.

Udemy kursum şu an için ücretsiz ancak tam bir hafta sonra bugün ücretli hale gelecek. Peki ama neden YouTube üzerinden zaten ücretsiz olarak paylaştığım derslerime Udemy’de sembolik de olsa bir ücret koyacağımı merak edenler ve eleştirenler olabilir. Ancak bunun da bir sebebi var: Udemy ticari bir platform olduğu için, yapılan arama sonuçlarında öncelikle ücretli kursları gösteriyor ve dolayısıyla beni hiç tanımayan Udemy kullanıcılarının kursumu keşfetmesi neredeyse imkansız hale geliyor. Bu yüzden, daha geniş bir kitleye hitap edebilmek adına istemeyerek de olsa bunu yapmak zorunda kalacağım ve derslerimin tamamını, sitenin izin verdiği en düşük ücret karşılığında izlenebilecek hale getireceğim.

Videolar şu an için dört ana seriden oluşuyor: 1) Konu anlatımı videoları, 2) Bonus Videolar, 3) Listening  & Speaking Videoları ve 4) Kitaplarım. 100 videoluk konu anlatımı serisinde, İngilizce gramerindeki tüm konuları, kolaydan zora doğru tek tek anlatıyorum. Yani bu videoların tümünü izleyip bitirdiğinizde, A1 düzeyinden C2 düzeyine kadar gelmeniz mümkün. Tabi eş zamanlı olarak okuma, yazma, dinleme ve konuşma pratiği yaparak bu yönlerinizi de güçlendirmenizde fayda var.

Konu anlatımı videolarımda öncelikle o derste öğreneceğimiz gramer konusunu detaylı bir şekilde anlatıyorum. Hemen ardından, o gramer konusunun aktif olarak kullanıldığı film alıntıları geliyor. Son olarak da Çeviriyle Öğren isimli kitabımdan, en etkili öğrenme yöntemlerinden biri olduğunu düşündüğüm, Türkçeden İngilizceye cümle çevirileri yapıyoruz.

Bu derslerin yazılı metinlerini daha öncesinde PDF dosyası olarak paylaşıyordum ancak zaman içinde bunları bir kitap haline getirdim. Videolarda eksik ya da hatalı olarak verilen bazı bilgileri bu kitapta güncelledim. Ayrıca yine videolarda sunamadığım önemli tabloları da kitaba ekledim. Dolayısıyla, videoları izlemeye başlamadan önce “İngilizce Konu Anlatımı” ve “Çeviriyle Öğren” isimli kitaplarımı edinmeniz size hız kazandıracaktır. Bunun için www.turengkitap.com siteme göz atabilirsiniz.

Bonus videolar serisi ikinci sırada yer almasına rağmen, bence konu anlatımlarından da önce izlenmesi gereken bazı videolar içeriyor. Özellikle bu serinin ilk iki dersi olan, “İngilizce Kelime Ezberleme Yöntemleri” ve “İngilizceye Nasıl Çalışmalıyım?” videoları izleyeceğiniz ilk iki video olmalı. Benden tavsiye isteyen abonelerime bireysel olarak cevap vermeye yetişemediğim için tüm bu taktik, yöntem ve tavsiyelerimi bonus videolarda toplamaya çalıştım.

Listening  & Speaking Video serisinde, yabancıyla konuşturan uygulamaları kullanarak, anadili İngilizce olan kişilerle yaptığım sohbetler yer alıyor. Bu kısımda da güzel konularda hazırladığım, eğlenceli videolar bulabilirsiniz.

Kitaplarım serisinde ise şu ana kadar yazmış olduğum kitaplarımı tanıtıyorum ve bu kitaplardan maksimum verimi alabilmeniz için nasıl kullanmanız gerektiği konusunda bilgiler veriyorum.

Her gün, gerek Türkiye’den gerekse dünyanın diğer yerlerinden binlerce kişi bu videoları izleyerek yeni şeyler öğreniyor. Hatta yeni şeylerle de sınırlı kalmayıp, gittikleri kurslarda anlamadıkları pek çok konuyu bu videolarda anlıyorlar. Sebebi ise İngilizceyi ezberci bir şekilde değil, kurallarını ve mantığını aktararak öğretiyor olmam. “My name is Özer” cümlesinde neden “are” değil de “is” kullandığımızın cevabını bu videolarda bulabilir ve bunun mantığını anlayarak kendi cümlelerinize uygulayabilirsiniz.

Bugün kendinize bir iyilik yapın ve ilk videomu izleyerek, İngilizcenin aslında ne kadar kolay bir dil olduğunu ve sizde bir sorun olmadığını görün.

Hoşçakalın.

Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Udemy Videolarımda Neler Farklı? için 2 cevap

Bir yanıt yazın