Yurtdışına Kitap Satışı Başladı!




Bu bir duyuru videosudur. Duyuru videosu da neymiş demeyin çünkü bundan sonra bu kanalla ilgili değişiklikleri, güncellemeleri ve duyuruları bu tür kısa videolarla yayınlayacağım. Mesela bu duyuru da Çeviriyle Öğren kitabımı satın almak isteyen ancak yurt dışında olduğu için alamayacağını düşünenlerle ilgili. Böyle düşünmeyin! Olumlu düşünmekte fayda var. Evet, belki biraz maliyetli oluyor ama olmuyor değil. Daha önce Belçika’dan ve Amerika’dan kitap satın almak isteyen abonelerimle denedik, oldu. Hem de 8-10 gün gibi bir sürede teslim ediliyor. Ayrıca gönderinizin durumunu da size ileteceğim bir barkod numarasıyla takip edebiliyorsunuz.

Peki tüm bunlar nasıl oluyor? Öncelikle bulunduğunuz ülke için geçerli olan güncel gönderi ücretini öğrenmek için PTT’nin sitesine giriyoruz. Sağ üstteki tuşlardan Gönderi Ücreti yazana tıklıyoruz. Yurtdışı Hizmetler’den Mektup Posta Gönderileri kısmına gelip Mektup’u seçiyoruz. Bulunduğumuz ülkeyi seçiyoruz ve paketimizin ağırlığını 750 Gram olarak giriyoruz. Bunu girince çıkan gönderi ücretine hemen sevinmeyin çünkü işaretleyeceğimiz bir kutucuk daha var:  Alma Haberli kutucuğu. Bu kutuyu işaretleyince sayfa bize bir uyarı verebilir; bunu Tamam tuşuna basarak kapatabiliriz. Artık ücret kısmında göreceğimiz rakam kargo ücretimiz olacak. Ancak bunun da üstüne eklememiz gereken bir rakam daha var: kitap ücreti. Yurtdışı alımlarda ödenecek kitap ücreti yurtiçine göre birazcık daha fazla çünkü ekstra ambalaj zarfı, döviz kuru farkı, PTT’ye gidip sıra bekleme gibi şeyler işin içine giriyor.

Sonraki aşamada, güncel yurtdışı kitap ücretini öğrenmek ve sipariş formunu doldurmak için turengkitap.com siteme gidiyoruz. Sayfanın altına geldiğimizde o gün için geçerli olan yurtdışı satış fiyatını görebiliriz. Bunu ve kargo ücretini topladıktan sonra siparişimizi girebilir ve para transferimizi yapabiliriz. Siparişi girmek kolay; yine aynı sayfadaki “Sipariş vermek için buraya tıklayınız” yazısına tıklayınca karşımıza gelen formu dolduruyoruz ve Gönder tuşuna basıyoruz.

Para aktarımı için ise birkaç farklı yöntemden birini seçebiliriz. En kolayı Western Union ile para göndermek. Dünyadaki pek çok bankanın internet şubesinde Western Union ile para gönderme seçeneği halihazırda bulunuyor. Yoksa da Western Union ofislerinden birine giderek kolayca yapılabiliyor. Tek ihtiyacınız olan şey alıcının ad-soyadı ve baba adı bilgileri ki bunlar da sırasıyla, Özer, Kiraz, Ahmet şeklinde. Transferi tamamladıktan sonra size verilen MTCN numarasını turengkitap@gmail.com adresinden bana bildirmeniz yeterli olacak.

Türkiye’de bir banka hesabınız varsa Western Union’a yüklü komisyonlar ödemek yerine, formu doldurduğunuz sayfada yer alan banka hesap numaralarımdan herhangi birine havale veya EFT yapabilirsiniz.

Ben kredi kartıyla ödeme yapmak istiyorum diyorsanız bir seçenek daha sunabilirim. PayPal demeyi isterdim ama PayPal 2016 yılı itibarıyla Türkiye’deki faaliyetlerini durdurdu. Bunun yerine sahibinden.com veya o gün için kullandığım satış sitesi üzerinden size özel olarak bir Güvenli Ticaret ilanı açabilirim. Bu durumda ödeyeceğiniz miktarı bana turengkitap@gmail.com adresinden önceden bildirmeniz gerekiyor ki ilanın fiyatını ona göre belirleyeyim. Sahibinden.com her başarılı satışta %10’luk bir komisyon kestiği için ilanın fiyatını sizin belirttiğiniz fiyatın %10 fazlası şeklinde girersem bana kızmayın. Yani 50 Liraysa, 55 Lira gibi. Size özel bu ilan üzerinden kitabı satıp alıp ürüne onay verdikten sonra gönderinizi çıkartabilirim.

En kısa zamanda kitabınıza kavuşmanız dileğiyle, hoşçakalın.

Bu yazı Kısa Konu Anlatımı Videoları kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yurtdışına Kitap Satışı Başladı! için 2 cevap

Bir yanıt yazın